hu ro

Rólunk

Agrosic-02

Az AgroSic Egyesület olyan szervezet, amely a gazdák számára olyan hátteret teremt, ami képes a pályázathoz jogi személyiséget kölcsönözni, ugyanakkor kisebb-nagyobb befektetésekkel a gazdákat is támogatja.


Az AgroSic Egyesület 2012-ben azzal a célja alakult meg, hogy ebben a folyamatosan átalakuló rendszerben lehetővé tegye, hogy minden gazda megkapja a jól megérdemelt támogatást, legyen lehetősége a tisztességes munkára, arra, hogy családjának kenyeret tegyen az asztalára.


Hol segít az AgroSic?
Mezőgazdasággal, állattenyésztéssel kapcsolatos szaktudás létezik Székelyföldön. Új technikák, külföldön bevált módszerek elsajátítására is van alkalom, meg befogadóképesség. Tudjuk, hogy a hazai támogatások rendszere bonyolult és nehézkés, de elérhetőek a pályázható összegek. A legtöbb gond Háromszéken a papírok intézése körül adódik. Néha jogi formák hiányoznak a továbblépéshez, máskor meg arra van szükség, hogy egy adott formanyomtatvány kitöltésében legyen kevés segítség. Ezért is szorgalmazta Kovászna Megye Tanácsa az AgroSic Közösségek Közti Társulás megalakítását.

Székelyföld újraépítése elkezdődött. Több évtized tudatos rombolását, átgondolatlan cselekvését kell helyrehozni. Ez a munka zajlik és egyre több szinten érinti a kisebb, vidéki településeket is.